logo alpha
coulissendempers alpha akoestiek

Akoestiek verbeteren

Bekijk ons aanbod Offerte aanvragen

Akoestiek verbeteren?

Kunt u zich niet concentreren op dat ene project of wordt u voortdurend gestoord door het geluid van machines tijdens een presentatie? Wellicht doet u er verstandig aan de akoestiek van uw werkruimte te verbeteren. Wij leveren voor iedere situatie een gepaste uitkomst op maat. Wij leveren onder andere de volgende geluidstechnische voorzieningen met als doel: de akoestiek verbeteren.

Hoe kan ik zelf de akoestiek verbeteren?

Het is ten eerste belangrijk om te controleren waar het geluid eigenlijk vandaan komt. Dit kan van zowel binnen als buiten komen. Kijk eens om u heen in de werkruimte. Harde en gladde oppervlakken zorgen voor het terugkaatsen van geluid. Hoge- en grote ramen en gladde vloeren spelen allemaal een factor bij het hol klinken van een ruimte. Zachte materialen in uw werkruimte dragen bij om de akoestiek te verbeteren.

Waarom het van belang is om akoestiek te verbeteren

Een vergaderruimte gevuld met klanten of een grote werkruimte gevuld met collega's klinkt een stuk minder aangenaam als de ruimte last heeft van een grote galm of echo. Het geluid van stemmen of muziek galmt door de ruimte heen. Dit klinkt in eerste instantie onschuldig, maar dit kan zeker schadelijk zijn voor de gezondheid van uw personeel. De akoestiek verbeteren is in deze kwestie van groot belang. Zeker als uw een fabrieksruimte heeft waar machines staan die een geluidniveau hebben van boven de 80db(A) kunnen klachten zoals stress, ziekte en andere ongevallen eerder optreden bij uw personeel.

Oplossingen voor akoestiek verbeteren

Welke akoestische oplossingen er zijn is afhankelijk van uw type werkruimte of fabriekshal. Er moet altijd eerst gecontroleerd worden hoe groot de ruimte is, wat voor type producten- en machines er staan, de hoogte van de ruimtes en het vloeroppervlak. Enkele voorbeelden bij om de akoestiek te verbeteren zijn het plaatsen van Baffles. Dit helpt bij het verminderen van het nagalmen. Heeft u machines in uw werkruimte? Het plaatsen van geluidswerende omkasting helpt het geluid van de machines te dempen. Ook wanneer u een ander type werkruimte dan een kantoor of fabrieksruimte heeft kunnen wij voorzien in een oplossing. Uw akoestiek verbeteren? Neem dan contact met ons op, zodat we gezamenlijk kunnen kijken wat de mogelijkheden.

kleine omkasting

Waar vindt u Alpha Akoestiek?

Alpha Akoestiek BV is sinds 1999 gevestigd in Roden en produceert akoestische oplossingen voor (industriële) bedrijven. De producten, die variëren van geluidsisolerende panelen tot aangepaste oplossingen voor specifieke industriële omgevingen, worden allemaal intern ontwikkeld en geproduceerd in onze productielocatie te Roden. Wij zijn gevestigd aan de Exportweg 7 te Roden en te bereiken op 050-5020499.

Contact opnemen

Contactgegevens

Alpha Akoestiek BV
Exportweg 7
9301 ZV Roden

 050-5020499
 info@alpha-akoestiek.nl

KvK: 04073300

Snel naar

Home
Producten
Projecten
Over ons
Contact
Offerte aanvragen
Linkpartners
Sitemap
Arbo wetgeving
Privacyverklaring en cookiebeleid

Vertel ons uw probleem