Akoestiek verbeteren? 

Kunt u zich niet concentreren op dat ene project of wordt u voortdurend gestoord door het geluid van machines tijdens een presentatie? Wellicht doet u er verstandig aan de akoestiek van uw werkruimte te verbeteren. Wij leveren voor iedere situatie een gepaste uitkomst op maat. Wij leveren onder andere de volgende geluidstechnische voorzieningen met als doel: de akoestiek verbeteren.

Hoe kan ik zelf de akoestiek verbeteren? 

Om de akoestiek te verbeteren is het ten eerste belangrijk om te controleren waar het geluid eigenlijk vandaan komt. Dit kan van zowel binnen als buiten komen. Kijk eens om u heen in de werkruimte. Harde en gladde oppervlakken zorgen voor het terugkaatsen van geluid. Hoge en grote ramen en gladde vloeren spelen allemaal een factor bij het hol klinken van een ruimte. Zachte materialen in uw werkruimte dragen bij om de akoestiek te verbeteren.  

Waarom het van belang is om akoestiek te verbeteren 

Een vergaderruimte gevuld met klanten of een grote werkruimte gevuld met collega’s klinkt een stuk minder aangenaam als de ruimte last heeft van een grote galm of echo. Het geluid van stemmen of muziek galmt door de ruimte heen. Dit klinkt in eerste instantie onschuldig, maar dit kan zeker schadelijk zijn voor de gezondheid van uw personeel. De akoestiek verbeteren is in deze kwestie van groot belang. Zeker als uw een fabrieksruimte heeft waar machines staan die een geluidniveau hebben van boven de 80db(A) kunnen klachten zoals stress, ziekte en andere ongevallen eerder optreden bij uw personeel.

Akoestiek verbeteren

Oplossingen voor akoestiek verbeteren

Welke akoestische oplossingen er zijn om de akoestiek te verbeteren is afhankelijk van uw type werkruimte of fabriekshal. Er moet altijd eerst gecontroleerd worden hoe groot de ruimte is, wat voor type producten- en machines er staan, de hoogte van de ruimtes en het vloeroppervlak. Enkele voorbeelden bij om de akoestiek te verbeteren zijn het plaatsen van Baffles. Dit helpt bij het verminderen van het nagalmen. Heeft uw machines in uw werkruimte? Het plaatsen van geluidswerende omkasting helpt het geluid van de machines te dempen. Ook wanneer u een ander type werkruimte dan een kantoor of fabrieksruimte heeft kunnen wij voorzien in een oplossing. Uw akoestiek verbeteren? Neem dan contact met ons op, zodat we gezamenlijk kunnen kijken wat de mogelijkheden.

 

Adres:

Exportweg 7
9301 ZV Roden
T: 050-5020499
F: 050-5020477

info@alpha-akoestiek.nl

RECENTE PROJECTEN

alpha

Coulissendempers voor een
Zwitserse klant. 

alpha akoestisch

Geluidisolerende omkasting gebouwd rondom de turbine in de energiecentrale van de vuilverbranding in Wijster.

VCA     Metaalunie

 

 

 

info@alpha-akoestiek.nl
 

Home
Over ons
Geluidsisolatie machines
Akoestiek fabriekshal
Projecten
Linkpartners
Contact
Arbo wet 

Sitemap 
Geluidsdichte cabines

Locatie Alpha Akoestiek
Akoestisch Probleem verhelpen

omkastingen

cabines

deuren

coulissendempers

Geluidswerende omkastingen

De geluidisolerende omkastingen van Alpha Akoestiek blinken uit door hun hoge geluiddemping over een breed frequentiegebied. De omkastingen worden modulair opgebouwd uit zelfdragende panelen.

 

Bekijk de omkastingen>>

Geluidsisolerende cabine Alpha Akoestiek

Geluidisolerende cabines worden op dezelfde wijze opgebouwd als de geluidisolerende omkastingen, maar hebben een andere afwerking aan de binnenzijde. Cabines zijn over het algemeen voorzien van een vloer, welke trillinggeïsoleerd wordt opgesteld. Vaak worden cabines voorzien van een geluidabsorberend plafond.

Bekijk de cabines>>

Geluidsisoleren deuren Alpha Akoestiek

De geluidisolerende deuren van Alpha Akoestiek BV hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Afhankelijk van de geluideis varieert de dikte van de deur en is deze voorzien van een enkele of dubbele rubberen afdichting. Deze kunnen in diverse uitvoeringen (zowel enkel- als dubbelvleugelig) en afmetingen uitgevoerd worden.

Bekijk de deuren>>

Coulissendempers Alpha Akoestiek

Coulissendempers hebben tot doel om het geluid dat zich in een stromend medium voortplant te reduceren. Het demperhuis wordt vervaardigd uit een continue thermisch verzinkte staalplaat. De coulissen bestaan uit een continue thermisch verzinkt stalen kader, waarin meerdere lagen glas- of steenwol is aangebracht.

Bekijk de coulissendempers>>

 Alpha Akoestiek  Meer over Alpha Akoestiek

050-5020499

Geluidsoverlast in uw fabriekshal?

LEG UW PROBLEEM VOOR! 

Alpha Akoestiek     

Privacyverklaring & Cookiebeleid

Akoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV Roden
Alpha Akoestiek
Telefoon Alpha Akoestiek
E-mail Alpha Akoestiek