Akoestiek zelf verbeteren? Tips voor minder galm in de werkruimte 

Prachtig hoor, die grote werkruimtes met hoge plafonds en een minimalistische inrichting. Het nadeel is echter dat het in deze ruimtes vreselijk kan galmen. Deze galm kan erg vervelend zijn wanneer de radio aan staat of wanneer u in gesprek bent met iemand. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die u zelf kunt toepassen. 

Zelf de akoestiek verbeteren 

Een galm wordt veroorzaakt door slechte akoestiek. Werknemers kunnen hierdoor sneller afgeleid zijn en meer stress ervaren. De akoestiek verbeteren kan dus erg bevorderlijk zijn voor de productiviteit van de werknemers. Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om de akoestiek te verbeteren. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: 

Industriële akoestiek zelf verbeteren? 

Heeft u een klein kantoor, dan zijn de bovenstaande voorbeelden goed toe te passen. Echter, op veel locaties heeft u vrij weinig aan deze tips. De akoestiek in een grote fabriekshal kunt u niet verbeteren door het ophangen van een paar gordijnen. Ieder geluidsprobleem is anders en dient op zijn eigen manier aangepakt te worden. Bij industriële geluidsproblemen is het verstandig om een specialist in te schakelen. Alpha Akoestiek BV biedt u verschillende oplossingen voor industriële problemen.  

Akoestiek verbeteren met de producten van Alpha Akoestiek 

Voor elk geluidsprobleem hebben wij een passende oplossing. Wij geven geen standaardoplossing, maar een oplossing op maat. Door onze oplossingen voorkomt u gehoorschade bij uw werknemers en voldoet u aan de wettelijke regels om geluidsoverlast te beperken. Er zijn verschillende producten die u kunnen helpen bij het verbeteren van de akoestiek, namelijk: 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. U kunt bij ons terecht voor advies en oplossingen die het best passen bij uw situatie. Dankzij onze vlakke bedrijfsstructuur zijn wij zeer flexibel. U heeft één aanspreekpunt voor alle stappen in het proces. 

Adres:

Exportweg 7
9301 ZV Roden
T: 050-5020499
F: 050-5020477

info@alpha-akoestiek.nl

RECENTE PROJECTEN

alpha

Coulissendempers voor een
Zwitserse klant. 

alpha akoestisch

Geluidisolerende omkasting gebouwd rondom de turbine in de energiecentrale van de vuilverbranding in Wijster.

VCA     Metaalunie

 

 

 

info@alpha-akoestiek.nl
 

Home
Over ons
Geluidsisolatie machines
Akoestiek fabriekshal
Projecten
Linkpartners
Contact
Arbo wet 
Geluidsdichte cabines

Locatie Alpha Akoestiek
Akoestisch Probleem verhelpen

omkastingen

cabines

deuren

coulissendempers

Geluidswerende omkastingen

De geluidisolerende omkastingen van Alpha Akoestiek blinken uit door hun hoge geluiddemping over een breed frequentiegebied. De omkastingen worden modulair opgebouwd uit zelfdragende panelen.

 

Bekijk de omkastingen>>

Geluidsisolerende cabine Alpha Akoestiek

Geluidisolerende cabines worden op dezelfde wijze opgebouwd als de geluidisolerende omkastingen, maar hebben een andere afwerking aan de binnenzijde. Cabines zijn over het algemeen voorzien van een vloer, welke trillinggeïsoleerd wordt opgesteld. Vaak worden cabines voorzien van een geluidabsorberend plafond.

Bekijk de cabines>>

Geluidsisoleren deuren Alpha Akoestiek

De geluidisolerende deuren van Alpha Akoestiek BV hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Afhankelijk van de geluideis varieert de dikte van de deur en is deze voorzien van een enkele of dubbele rubberen afdichting. Deze kunnen in diverse uitvoeringen (zowel enkel- als dubbelvleugelig) en afmetingen uitgevoerd worden.

Bekijk de deuren>>

Coulissendempers Alpha Akoestiek

Coulissendempers hebben tot doel om het geluid dat zich in een stromend medium voortplant te reduceren. Het demperhuis wordt vervaardigd uit een continue thermisch verzinkte staalplaat. De coulissen bestaan uit een continue thermisch verzinkt stalen kader, waarin meerdere lagen glas- of steenwol is aangebracht.

Bekijk de coulissendempers>>

 Alpha Akoestiek  Meer over Alpha Akoestiek

050-5020499

Geluidsoverlast in uw fabriekshal?

LEG UW PROBLEEM VOOR! 

Alpha Akoestiek     

Privacyverklaring & Cookiebeleid

Akoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV Roden
Alpha Akoestiek
Telefoon Alpha Akoestiek
E-mail Alpha Akoestiek