Wetgeving Geluid - Overlast - Arbo

Lawaaioverlast leidt tot gehoorschade

Wanneer er veel geluid aanwezig is op de werkplek kan het gehoor flink beschadigd worden. Dit kan leiden tot beschadiging aan het gehoor en kan ongeneselijk zijn. Om u en uw werknemers te beschermen tegen lawaai waardoor slechthorendheid ontstaat is het essentieel om het gevaar te herkennen en af te wenden.

Wanneer het gehoor frequent wordt blootgesteld aan hard geluid is de kans groot dat het zal resulteren in een tijdelijke gehoorvermindering, oorsuisen of een blijvende pieptoon.

Het is essentieel om u en uw werknemers te beschermen tegen slechthorendheid door geluidsoverlast. Bovendien heeft u als werkgever ook de verplichting om te voldoen aan de arbowetgeving omtrent geluid. Het maximale geluidsniveau in uw bedrijfspand is dus wettelijk bepaald. 

Wat is de Arbo wet?

De Arbo is een afkorting van het woord arbeidsomstandigheden. Dit zijn de omstandigheden waaronder de werknemers hun werk verrichten. Hierbij word gekeken naar veiligheid, gezondheid en het welzijn van de medewerker.

De Arbo waakt ervoor dat werknemers gezond en veilig werken. Hier zijn wetten voor opgesteld en deze vind men terug in de Arbowet Geluid

Hoeveel decibel is toegestaan volgens de arbo wet?

Hieronder vindt u een overzicht van de arbowetgeving geluid. n deze wetgeving staan diverse regels omtrent de toegestane decibellen door de Arbo:

Wanneer is geluid schadelijk?

Het is moeilijk te zeggen of het geluid dat u ervaart daadwerkelijk schade veroorzaakt. Het is afhankelijk hoe lang u dagelijks blootstaat aan een niveau van geluid. Wanneer u een lange tijd op een dag aan geluid met hoog decibel bloot bent gesteld is de kans groot dat het schadelijk is voor uw gehoor. Het geluid is ook schadelijk wanneer:

Hoe wordt geluid gemeten?

Het geluidsniveau wordt gemeten in decibel. Om met een verschillende gevoeligheid van het oor voor diverse frequenties rekening te houden, wordt het geluid gemeten met een zogenoemde A-filter. Om te weten of het geluid op de werkplek 80 decibel of meer is, moet er een geluidsmeting plaatsvinden.

Bij de meting wordt de volgende regel gebruikt; Wanneer men zich op één meter afstand met normale toon verstaanbaar kan maken, wordt het geluid als niet schadelijk ervaren. Dan is het geluid lager dan 80 decibel.

Waaraan is gehoorschade te herkennen?

Welke beroepen hebben te maken met harde geluiden?

Wat kunt u als werkgever doen om schadelijk geluid op de werkplek te reduceren?

Alpha akoestiek biedt perfecte oplossingen voor geluidsproblemen op het werk. Met name in de industriële sector. Deze oplossingen zullen geluidsschade bij werknemers voorkomen. Onderstaand ziet vindt u een overzicht van de mogelijke oplossingen:

Oplossingen op maat

Alpha Akoestiek levert akoestische oplossingen op maat om de werkplek aan de door de Arbo opgestelde geluidseisen te voldoen. Wij zorgen voor optimaal resultaat, waarbij gebruiksgemak bij ons hoog in het vaandel staat. Meer dan 100 jaar gezamenlijke ervaring staan garant voor een oplossing van een geluidprobleem op maat.

Geïnteresseerd? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact onze specialisten

Adres:

Exportweg 7
9301 ZV Roden
T: 050-5020499
F: 050-5020477

info@alpha-akoestiek.nl

RECENTE PROJECTEN

alpha

Coulissendempers voor een
Zwitserse klant. 

alpha akoestisch

Geluidisolerende omkasting gebouwd rondom de turbine in de energiecentrale van de vuilverbranding in Wijster.

VCA     Metaalunie

 

 

 

info@alpha-akoestiek.nl
 

Home
Over ons
Geluidsisolatie machines
Akoestiek fabriekshal
Projecten
Linkpartners
Contact
Arbo wet 

Sitemap 
Geluidsdichte cabines

Locatie Alpha Akoestiek
Akoestisch Probleem verhelpen

omkastingen

cabines

deuren

coulissendempers

Geluidswerende omkastingen

De geluidisolerende omkastingen van Alpha Akoestiek blinken uit door hun hoge geluiddemping over een breed frequentiegebied. De omkastingen worden modulair opgebouwd uit zelfdragende panelen.

 

Bekijk de omkastingen>>

Geluidsisolerende cabine Alpha Akoestiek

Geluidisolerende cabines worden op dezelfde wijze opgebouwd als de geluidisolerende omkastingen, maar hebben een andere afwerking aan de binnenzijde. Cabines zijn over het algemeen voorzien van een vloer, welke trillinggeïsoleerd wordt opgesteld. Vaak worden cabines voorzien van een geluidabsorberend plafond.

Bekijk de cabines>>

Geluidsisoleren deuren Alpha Akoestiek

De geluidisolerende deuren van Alpha Akoestiek BV hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Afhankelijk van de geluideis varieert de dikte van de deur en is deze voorzien van een enkele of dubbele rubberen afdichting. Deze kunnen in diverse uitvoeringen (zowel enkel- als dubbelvleugelig) en afmetingen uitgevoerd worden.

Bekijk de deuren>>

Coulissendempers Alpha Akoestiek

Coulissendempers hebben tot doel om het geluid dat zich in een stromend medium voortplant te reduceren. Het demperhuis wordt vervaardigd uit een continue thermisch verzinkte staalplaat. De coulissen bestaan uit een continue thermisch verzinkt stalen kader, waarin meerdere lagen glas- of steenwol is aangebracht.

Bekijk de coulissendempers>>

 Alpha Akoestiek  Meer over Alpha Akoestiek

050-5020499

Geluidsoverlast in uw fabriekshal?

LEG UW PROBLEEM VOOR! 

Alpha Akoestiek     

Privacyverklaring & Cookiebeleid

Akoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV Roden
Alpha Akoestiek
Telefoon Alpha Akoestiek
E-mail Alpha Akoestiek