logo alpha
coulissendempers alpha akoestiek

Arbo wetgeving

Bekijk ons aanbod Offerte aanvragen

Wetgeving Geluid - Overlast - Arbo

Lawaaioverlast leidt tot gehoorschade

Wanneer er veel geluid aanwezig is op de werkplek kan het gehoor flink beschadigd worden. Dit kan leiden tot beschadiging aan het gehoor en kan ongeneselijk zijn. Om u en uw werknemers te beschermen tegen lawaai waardoor slechthorendheid ontstaat is het essentieel om het gevaar te herkennen en af te wenden.

Wanneer het gehoor frequent wordt blootgesteld aan hard geluid is de kans groot dat het zal resulteren in een tijdelijke gehoorvermindering, oorsuisen of een blijvende pieptoon.

Het is essentieel om u en uw werknemers te beschermen tegen slechthorendheid door geluidsoverlast. Bovendien heeft u als werkgever ook de verplichting om te voldoen aan de arbowetgeving omtrent geluid. Het maximale geluidsniveau in uw bedrijfspand is dus wettelijk bepaald.

Wat is de Arbo wet?

De Arbo is een afkorting van het woord arbeidsomstandigheden. Dit zijn de omstandigheden waaronder de werknemers hun werk verrichten. Hierbij word gekeken naar veiligheid, gezondheid en het welzijn van de medewerker.

De Arbo waakt ervoor dat werknemers gezond en veilig werken. Hier zijn wetten voor opgesteld en deze vind men terug in de Arbowet Geluid.

Hoeveel decibel is toegestaan volgens de arbo wet?

Hieronder vindt u een overzicht van de arbowetgeving geluid. In deze wetgeving staan diverse regels omtrent de toegestane decibellen door de Arbo:

Wanneer is geluid schadelijk?

Het is moeilijk te zeggen of het geluid dat u ervaart daadwerkelijk schade veroorzaakt. Het is afhankelijk hoe lang u dagelijks blootstaat aan een niveau van geluid. Wanneer u een lange tijd op een dag aan geluid met hoog decibel bloot bent gesteld is de kans groot dat het schadelijk is voor uw gehoor. Het geluid is ook schadelijk wanneer:

Hoe wordt geluid gemeten?

Het geluidsniveau wordt gemeten in decibel. Om met een verschillende gevoeligheid van het oor voor diverse frequenties rekening te houden, wordt het geluid gemeten met een zogenoemde A-filter. Om te weten of het geluid op de werkplek 80 decibel of meer is, moet er een geluidsmeting plaatsvinden.

Bij de meting wordt de volgende regel gebruikt; Wanneer men zich op één meter afstand met normale toon verstaanbaar kan maken, wordt het geluid als niet schadelijk ervaren. Dan is het geluid lager dan 80 decibel.

Waaraan is gehoorschade te herkennen?

Welke beroepen hebben te maken met harde geluiden?

Wat kunt u als werkgever doen om schadelijk geluid op de werkplek te reduceren?

Alpha akoestiek biedt perfecte oplossingen voor geluidsproblemen op het werk. Met name in de industriële sector. Deze oplossingen zullen geluidsschade bij werknemers voorkomen. Onderstaand ziet vindt u een overzicht van de mogelijke oplossingen:

Oplossingen op maat

Alpha Akoestiek levert akoestische oplossingen op maat om de werkplek aan de door de Arbo opgestelde geluidseisen te voldoen. Wij zorgen voor optimaal resultaat, waarbij gebruiksgemak bij ons hoog in het vaandel staat. Meer dan 100 jaar gezamenlijke ervaring staan garant voor een oplossing van een geluidprobleem op maat.

Geïnteresseerd? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer onze specialisten

Waar vindt u Alpha Akoestiek?

Alpha Akoestiek BV is sinds 1999 gevestigd in Roden en produceert akoestische oplossingen voor (industriële) bedrijven. De producten, die variëren van geluidsisolerende panelen tot aangepaste oplossingen voor specifieke industriële omgevingen, worden allemaal intern ontwikkeld en geproduceerd in onze productielocatie te Roden. Wij zijn gevestigd aan de Exportweg 7 te Roden en te bereiken op 050-5020499.

Contact opnemen

Contactgegevens

Alpha Akoestiek BV
Exportweg 7
9301 ZV Roden

 050-5020499
 info@alpha-akoestiek.nl

KvK: 04073300

Snel naar

Home
Producten
Projecten
Over ons
Contact
Offerte aanvragen
Linkpartners
Sitemap
Arbo wetgeving
Privacyverklaring en cookiebeleid

Vertel ons uw probleem