logo alpha
coulissendempers alpha akoestiek

Machinegeluid isolatie

Bekijk ons aanbod Offerte aanvragen

Geluidsisolatie voor machines

Geluidsoverlast door machines

Grote machines die bewegende onderdelen hebben, produceren vaak lucht- en contactgeluid. Deze geluiden zorgen er soms voor dat u en uw medewerkers overlast hebben van scherpe frequente geluiden of doorlopende bromtonen.

Maar hoe gaat u deze overlast tegen en hoe zorgt u ervoor dat u en uw medewerkers onder goede omstandigheden kunnen werken?

De oplossing voor veel van de gevallen: een geluidsisolerende omkasting bouwen die ervoor zorgt dat het geluid van een machine tot een minimaal niveau wordt gebracht.

Geluidsisolerende omkasting op maat

Een geluidisolerende omkasting is in veel gevallen zeer geschikt en met hun hoge geluiddemping over een breed frequentiegebied, wordt het geluid tot een absoluut minimum beperkt.

Door de maatwerkmogelijkheden van de omkasting op het gebied van afmeting, afwerking, isolatie, absorptie, en vorm kan Alpha Akoestiek voor vrijwel elk geluidsprobleem een goede oplossing bieden. Dit geldt zowel voor bestaande als nieuw te bouwen installaties.

Modulaire opbouw van de omkasting

De omkastingen worden modulair opgebouwd uit zelfdragende panelen. Hierdoor kan de omkasting in zijn geheel of gedeeltelijk gedemonteerd worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld luiken, deuren of zelfs hele open schuifbare wanden of daken toe te passen.

Zo houdt u uw machine altijd toegankelijk en kunt u ervoor zorgen dat deze goed kan blijven presteren zonder dat u geluidsoverlast van de machine heeft!

Verschillende panelen om uw machine stiller te maken

Voor de geluidsisolatie van uw machine gebruiken wij standaard panelen. Deze standaard panelen bestaan uit een buitenplaat continue thermisch verzinkte staalplaat en een binnenplaat van continue thermisch verzinkte geperforeerde staalplaat. De tussenruimte wordt opgevuld met een speciaal geluidsabsorberende glas- of steenwolplaat die aan de zijde van de geperforeerde plaat is voorzien van een zwart mineraal vlies.

Geluidisolerende panelen zijn onbrandbaar volgens NEN 6065, klasse 1. Panelen worden vervaardigd in de standaard diktes 50, 100, 150 en 200 mm. De toe te passen dikte hangt af van de benodigde geluiddemping. Afwijkende diktes behoren tot de mogelijkheid.

Alle opties voor onze omkastingen

grote omkasting

Uw oplossing voor geluidsisolatie van uw machines

Een juiste geluidsisolatie voor uw machines is te alle tijde een kweste van maatwerk. Onze specialisten kijken graag samen met u naar de juiste oplossing. Neem contact met ons op door op onderstaande knop te klikken en het formulier in te vullen. één van onze specialisten neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om de situatie te bespreken.

Contact onze specialisten

Waar vindt u Alpha Akoestiek?

Alpha Akoestiek BV is sinds 1999 gevestigd in Roden en produceert akoestische oplossingen voor (industriële) bedrijven. De producten, die variëren van geluidsisolerende panelen tot aangepaste oplossingen voor specifieke industriële omgevingen, worden allemaal intern ontwikkeld en geproduceerd in onze productielocatie te Roden. Wij zijn gevestigd aan de Exportweg 7 te Roden en te bereiken op 050-5020499.

Contact opnemen

Contactgegevens

Alpha Akoestiek BV
Exportweg 7
9301 ZV Roden

 050-5020499
 info@alpha-akoestiek.nl

KvK: 04073300

Snel naar

Home
Producten
Projecten
Over ons
Contact
Offerte aanvragen
Linkpartners
Sitemap
Arbo wetgeving
Privacyverklaring en cookiebeleid

Vertel ons uw probleem