Geluidsisolatie voor machines

Geluidsoverlast door machines

Grote machines die bewegende onderdelen hebben, produceren vaak lucht- en contactgeluid. Deze geluiden zorgen er soms voor dat u en uw medewerkers overlast hebben van scherpe frequente geluiden of doorlopende bromtonen.

Maar hoe gaat u deze overlast tegen en hoe zorgt u ervoor dat u en uw medewerkers onder goede omstandigheden kunnen werken?

De oplossing voor veel van de gevallen:  Een geluidsisolerende omkasting bouwen die ervoor zorgt dat het geluid van een machine tot een minimaal niveau wordt gebracht.

Geluidsisolerende omkasting op maat

Geluidsisolatie voor machines

Een geluidisolerende omkasting is in veel gevallen zeer geschikt en met hun hoge geluiddemping over een breed frequentiegebied, wordt het geluid tot een absoluut minimum beperkt.

Door de maatwerkmogelijkheden van de omkasting op het gebied van afmeting, afwerking, isolatie, absorptie, en vorm kan Alpha Akoestiek  voor vrijwel elk geluidsprobleem een goede oplossing bieden. Dit geldt zowel voor bestaande als nieuw te bouwen installaties.  

Meer weten over omkastingen? Lees hier meer

Modulaire opbouw van de omkasting

De omkastingen worden modulair opgebouwd uit zelfdragende panelen.  Hierdoor kan de omkasting in zijn geheel of gedeeltelijk gedemonteerd worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld luiken, deuren of zelfs hele open schuifbare wanden of daken toe te passen. 

Zo houdt u uw machine altijd toegankelijk en kunt u ervoor zorgen dat deze goed kan blijven presteren zonder dat u geluidsoverlast van de machine heeft!

Verschillende panelen om uw machine stiller te maken

Voor de geluidsisolatie van uw machine gebruiken wij standaard panelen. Deze standaard panelen bestaan uit een buitenplaat continue thermisch verzinkte staalplaat en een binnenplaat van continue thermisch verzinkte geperforeerde staalplaat. De tussenruimte wordt opgevuld met een speciaal geluidsabsorberende glas- of steenwolplaat die aan de zijde van de geperforeerde plaat is voorzien van een zwart mineraal vlies.

Geluidisolerende panelen zijn onbrandbaar volgens NEN 6065, klasse 1. Panelen worden vervaardigd in de standaard diktes 50, 100, 150 en 200 mm. De toe te passen dikte hangt af van de benodigde geluiddemping. Afwijkende diktes behoren tot de mogelijkheid.

Alle opties voor onze omkastingen

  • Scharnierende deuren (enkel- /dubbelvleugelig)
  • Schuifdeuren in elke breedte en hoogte
  • Schuifluiken, (hand of mechanisch bediend)
  • Scharnierende luiken
  • Ruiten
  • Verlichting
  • Ventilatievoorziening
  • Poedercoating of een ander verfsysteem
  • Afwijkende materiaalsoorten (RVS, Aluminium)

 

Uw oplossing voor geluidsisolatie van uw machines

Een juiste geluidsisolatie voor uw machines is te alle tijde een kweste van maatwerk. Onze specialisten kijken graag samen met u naar de juiste oplossing. Neem contact met ons op door op onderstaande knop te klikken en het formulier in te vullen. één van onze specialisten neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om de situatie te bespreken.

Contact onze specialisten

Adres:

Exportweg 7
9301 ZV Roden
T: 050-5020499
F: 050-5020477

info@alpha-akoestiek.nl

RECENTE PROJECTEN

alpha

Coulissendempers voor een
Zwitserse klant. 

alpha akoestisch

Geluidisolerende omkasting gebouwd rondom de turbine in de energiecentrale van de vuilverbranding in Wijster.

VCA     Metaalunie

 

 

 

info@alpha-akoestiek.nl
 

Home
Over ons
Geluidsisolatie machines
Akoestiek fabriekshal
Projecten
Linkpartners
Contact
Arbo wet 

Sitemap 
Geluidsdichte cabines

Locatie Alpha Akoestiek
Akoestisch Probleem verhelpen

omkastingen

cabines

deuren

coulissendempers

Geluidswerende omkastingen

De geluidisolerende omkastingen van Alpha Akoestiek blinken uit door hun hoge geluiddemping over een breed frequentiegebied. De omkastingen worden modulair opgebouwd uit zelfdragende panelen.

 

Bekijk de omkastingen>>

Geluidsisolerende cabine Alpha Akoestiek

Geluidisolerende cabines worden op dezelfde wijze opgebouwd als de geluidisolerende omkastingen, maar hebben een andere afwerking aan de binnenzijde. Cabines zijn over het algemeen voorzien van een vloer, welke trillinggeïsoleerd wordt opgesteld. Vaak worden cabines voorzien van een geluidabsorberend plafond.

Bekijk de cabines>>

Geluidsisoleren deuren Alpha Akoestiek

De geluidisolerende deuren van Alpha Akoestiek BV hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Afhankelijk van de geluideis varieert de dikte van de deur en is deze voorzien van een enkele of dubbele rubberen afdichting. Deze kunnen in diverse uitvoeringen (zowel enkel- als dubbelvleugelig) en afmetingen uitgevoerd worden.

Bekijk de deuren>>

Coulissendempers Alpha Akoestiek

Coulissendempers hebben tot doel om het geluid dat zich in een stromend medium voortplant te reduceren. Het demperhuis wordt vervaardigd uit een continue thermisch verzinkte staalplaat. De coulissen bestaan uit een continue thermisch verzinkt stalen kader, waarin meerdere lagen glas- of steenwol is aangebracht.

Bekijk de coulissendempers>>

 Alpha Akoestiek  Meer over Alpha Akoestiek

050-5020499

Geluidsoverlast in uw fabriekshal?

LEG UW PROBLEEM VOOR! 

Alpha Akoestiek     

Privacyverklaring & Cookiebeleid

Akoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV Roden
Alpha Akoestiek
Telefoon Alpha Akoestiek
E-mail Alpha Akoestiek