logo alpha
coulissendempers alpha akoestiek

Geluidswerende schutting

Bekijk ons aanbod Offerte aanvragen

Geluidswerende schutting

Heeft u last van geluidsoverlast buiten? Dan kan een geluidswerende schutting de oplossing bieden. Geluidsoverlast is niet erg comfortabel. Vooral niet als u bijvoorbeeld graag in alle rust in uw tuin wilt genieten van het zonnetje. Een geluidswerende schutting is dan geen overbodige luxe. Had u graag meer willen weten over wat een geluidsdichte schutting is, welke soorten er zijn en welke schutting u zou moeten kiezen? Lees dan vooral verder. Wij helpen u graag verder.

Heeft u vragen over geluidswerende schuttingen of andere akoestische oplossingen? Alpha Akoestiek BV biedt akoestische oplossingen voor alle industriële geluidsproblemen. Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

Contacteer onze specialisten

Wat is een geluidswerende schutting?

Een geluidswerende schutting is een schutting die zo min mogelijk geluid doorlaat. Wanneer u last heeft van geluid in uw tuin of binnenplaats biedt een geluidswerende schutting de oplossing. Deze schuttingen worden gemaakt van sterke en zware materialen, zoals bijvoorbeeld beton of baksteen. Hoe hoger de schutting, hoe meer geluid er geweerd wordt, zoals u bijvoorbeeld kunt zien bij snelwegen. Wilt u geluid buiten uw erf houden? Alhoewel veel mensen toch denken dat dit helpt, hoeft u geen absorptiemateriaal te plaatsen. Geluidswerend en geluidsabsorberend zijn namelijk twee verschillende dingen. 

Verschil geluidswerend en geluidsabsorberend

Een tuin of binnenplaats met veel bestrating en weinig begroeiing is vragen om galm. Geluiden van blaffende honden, buren of spelende kinderen weerkaatsen via harde vlakken rondom de omgeving. Wanneer u deze harde vlakken (bestrating, gevel of schutting) voorziet van absorberend materiaal zorgt u voor minder galm en een stillere omgeving. Absorberen zegt dus iets over het terugkaatsen van geluid en isoleren zegt iets over de afname van het geluid. 

Soorten geluidsdichte schuttingen

In de meeste gevallen kiezen mensen voor een schutting van hout, hardhout of bijvoorbeeld kunststof. Deze materialen zijn echter helaas niet sterk genoeg om geluid te weren. Maar welke soorten geluidsdichte schuttingen bestaan er dan wel? U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een betonschutting of een cocus schutting. Betonschuttingen zijn erg duurzaam, onderhoudsarm en beschikbaar in diverse stijlen. Een cocos schutting bestaat uit harde vezels, is zeer geluidswerend en heeft een ecologische uitstraling. 

Welke schutting kiezen?

Wilt u geluid weren? Kies dan in ieder geval niet voor een schutting van hout, hardhout of kunststof. Een betere oplossing is een schutting van beton of een cocos schutting. Bent u op zoek naar een akoestische schutting? Neem dan contact op en we helpen u verder. 

Advies aanvragen

De afmetingen van uw geluidswerende schutting

Wat soms over het hoofd wordt gezien is dat de hoogte van uw schutting veel invloed heeft op hoe goed geluid buiten wordt gehouden. Hoe hoger de schutting, hoe beter de geluidsisolatie. Wij raden aan om minimaal een hoogte van 180 cm te hanteren. Hoger kan altijd. 

Geluidsdichte schutting plaatsen

Het plaatsen van een geluidswerende schutting vraagt om precisie en vakmanschap. Wanneer u ervaring heeft met het plaatsen van schuttingen kunt u dit natuurlijk zelf regelen. Heeft u weinig tot geen ervaring? Dan raden wij aan om uw geluidsdichte schutting te laten plaatsen door professionals. Alpha Akoestiek BV biedt akoestische oplossingen voor o.a. alle industriële geluidsproblemen. Neem contact op en we adviseren u graag. 

Alpha Akoestiek voor al uw akoestische oplossingen

Geluidoverlast, veroorzaakt door bijvoorbeeld machines, of lawaai van buitenaf, kan vaak ingrijpende gevolgen hebben voor de gezondheid. Alpha Akoestiek heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en monteren van geluidtechnische voorzieningen voor de industrie. Wij zijn gevestigd aan de Exportweg 7 te Roden.

Contact opnemen

Waar vindt u Alpha Akoestiek?

Alpha Akoestiek BV is sinds 1999 gevestigd in Roden en produceert akoestische oplossingen voor (industriële) bedrijven. De producten, die variëren van geluidsisolerende panelen tot aangepaste oplossingen voor specifieke industriële omgevingen, worden allemaal intern ontwikkeld en geproduceerd in onze productielocatie te Roden. Wij zijn gevestigd aan de Exportweg 7 te Roden en te bereiken op 050-5020499.

Contact opnemen

Contactgegevens

Alpha Akoestiek BV
Exportweg 7
9301 ZV Roden

 050-5020499
 info@alpha-akoestiek.nl

KvK: 04073300

Snel naar

Home
Producten
Projecten
Over ons
Contact
Offerte aanvragen
Linkpartners
Sitemap
Arbo wetgeving
Privacyverklaring en cookiebeleid

Vertel ons uw probleem