logo alpha
coulissendempers alpha akoestiek

Fabriekshal akoestiek

Bekijk ons aanbod Offerte aanvragen

Akoestiek verbeteren in een fabriekshal of productiehal

Fabriekshallen en productiehallen zijn vaak grote ruimten met een lange nagalmtijd. In veel gevallen staan er in deze ruimte diverse machines die behoorlijk wat geluidsoverlast kunnen opleveren. De akoestiek binnen een fabriekshal is dus essentieel in het creëren van een prettige werkomgeving binnen de hal.

Oorzaak geluidsoverlast fabriekshal

Geluidsoverlast in een fabriekshal kan verschillende oorzaken hebben. Machines zijn vaak de grootste bron van geluidsoverlast, maar ook metaalbewerking, personeel en rijdende wagens zijn herkenbare geluidsbronnen in fabriekshallen. Waar gewerkt wordt, wordt nou eenmaal geluid geproduceerd. In een industriële omgeving is dit geluid vaak harder van aard dan op een kantoor. 

Waarom is de akoestiek van belang?

Geluidniveaus boven 80dB(A) kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van uw werknemers. Werknemers die namelijk langere tijd worden blootgesteld aan deze geluidsniveau’s hebben eerder last van concentratieverliers, stress, ziekte en andere ongemakken. Dit heeft ook negatieve invloed op de werkprestaties. Daarnaast bent u als werkgever ook nog eens verplicht een lawaaibestrijdingsplan op te stellen en daarbij voorlichting te geven aan uw werknemers. Tijd om hier wat aan te doen: de akoestiek verbeteren.

Akoestische oplossingen voor een fabriekshalfabriekshal akoestische oplossing

Er zijn verschillende mogelijkheden om de akoestiek in een fabriekshal te verbeteren. Welke akoestiek verbeterende oplossingen het best passen, hangen af van de fabriekshal. Elke fabriekshal is anders en heeft een andere akoestiek. Wel zijn een aantal veelgebruikte akoestische oplossingen. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van baffles om de nagalm in een fabriekshal te minimaliseren. Baffles zijn nagalm reducerende platen die je aan het plafond of wand monteert om zo de nagalm te reduceren. Andere oplossingen zijn omkastingen voor machines. Er wordt een geluidswerende kast om de machine geplaatst. Met een op maat gemaakte omkasting, wordt het geluid zoveel geïsoleerd. Omdat er in een fabriekshal vaak voortdurend geluidsoverlast is, wordt er vaak speciaal voor het personeel gekozen voor een geluidsdichte cabine die in de hal geplaatst kan worden. zo'n cabine weet het geluid in de fabriekshal zo te reduceren dat het voor het personeel weer acceptabel en werkzaam wordt.

Akoestische oplossingen op maat

Doordat geen enkele fabriek hetzelfde is en de geluidsoverlast vaak verschillende oorzaken heeft, is de de akoestische oplossing ook altijd anders. Daarom wordt er altijd op locatie gekeken naar het probleem en wordt er vanuit daaruit een oplossing op maat gemaakt. Dit kan een combinatie zijn van meerdere geluiddempende materialen zijn. Dit alles om de juiste akoestiek in de directe en nabije omgeving te creëren. 

Akoestische oplossingen van Alpha Akoestiek

Alpha Akoestiek maakt al ruim 20 jaar akoestische oplossingen op maat voor de industrie. Met onze ruime ervaring weten we voor elk akoestiek probleem een passende oplossing op maat te maken. Al onze akoestische oplossingen worden in onze eigen werkplaats gemaakt en getest. Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Welke akoestische oplossingen passen bij uw bedrijfshal?

Heeft u een geluidsprobleem binnen uw fabriekshal of bedrijfshal en wilt u weten welke oplossingen het beste bij uw situatie passen? Neem dan contact met ons op. Één van onze specialisten helpt u graag bij het vinden van de juiste oplossing om uw akoestiek te verbeteren.

Contacteer onze specialisten

Waar vindt u Alpha Akoestiek?

Alpha Akoestiek BV is sinds 1999 gevestigd in Roden en produceert akoestische oplossingen voor (industriële) bedrijven. De producten, die variëren van geluidsisolerende panelen tot aangepaste oplossingen voor specifieke industriële omgevingen, worden allemaal intern ontwikkeld en geproduceerd in onze productielocatie te Roden. Wij zijn gevestigd aan de Exportweg 7 te Roden en te bereiken op 050-5020499.

Contact opnemen

Contactgegevens

Alpha Akoestiek BV
Exportweg 7
9301 ZV Roden

 050-5020499
 info@alpha-akoestiek.nl

KvK: 04073300

Snel naar

Home
Producten
Projecten
Over ons
Contact
Offerte aanvragen
Linkpartners
Sitemap
Arbo wetgeving
Privacyverklaring en cookiebeleid

Vertel ons uw probleem