logo alpha
coulissendempers alpha akoestiek

Fabriekshal akoestiek

Bekijk ons aanbod Offerte aanvragen

Akoestiek verbeteren in een fabriekshal of productiehal

Fabriekshallen en productiehallen zijn vaak grote ruimten met een lange nagalmtijd. In veel gevallen staan er in deze ruimte diverse machines die behoorlijk wat geluidsoverlast kunnen opleveren. De akoestiek binnen een fabriekshal is dus essentieel in het creëren van een prettige werkomgeving binnen de hal.

Waarom is de akoestiek van belang?

Geluidniveaus boven 80dB(A) kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van uw werknemers. Werknemers die namelijk langere tijd worden blootgesteld aan deze geluidsniveau’s hebben eerder last van stress, ziekte en andere ongemakken. Daarnaast bent u als werkgever ook nog eens verplicht een lawaaibestrijdingsplan op te stellen en daarbij voorlichting te geven aan uw werknemers. Tijd om hier wat aan te doen: de akoestiek verbeteren.

fabriekshal akoestische oplossing

Welke akoestische oplossingen zijn er mogelijk?

Het verbeteren van de akoestiek in een fabriekshal is altijd een kwestie van maatwerk. Er zijn namelijk geen standaard oplossingen voor de hoeveelheid geluidsbeperking binnen zo'n hal. Iedere hal is anders en bevat andere machines.

Belangrijke onderdelen in het bepalen van de hoeveelheid geluidsabsorptie zijn bijvoorbeeld het vloeroppervlak en de hoogte van de hal. Hoe groter de hoogte en het oppervlak, des te meer geluidsabsorberende maatregelen u zult moeten treffen.

De maatregelen die u zou kunnen treffen om de akoestiek te verbeteren zijn bijvoorbeeld het plaatsen van baffles om de nagalmtijd aanzienlijk te verminderen, het plaatsen van geluidswerende omkastingen om het geluidsniveau van de machines te dempen of het plaatsen van geluidsdichte operator cabines.Door het treffen van deze akoestische maatregelen zal de werkomgeving van uw werknemers een stuk prettiger worden.

 

Welke akoestische oplossingen passen bij uw bedrijfshal?

Heeft u een geluidsprobleem binnen uw fabriekshal of bedrijfshal en wilt u weten welke oplossingen het beste bij uw situatie passen? Neem dan contact met ons op. Één van onze specialisten helpt u graag bij het vinden van de juiste oplossing om uw akoestiek te verbeteren.

Contacteer onze specialisten

Waar vindt u Alpha Akoestiek?

Alpha Akoestiek BV is sinds 1999 gevestigd in Roden. Aan het hoofd van het bedrijf staan twee directeuren. In onze werkplaats werken vakbekwame werknemers. Alle akoestische oplossingen worden in onze eigen werkplaats geproduceerd. Wij zijn gevestigd aan de Exportweg 7 te Roden en te bereiken op 050-5020499.

Contact opnemen

Contactgegevens

Alpha Akoestiek BV
Exportweg 7
9301 ZV Roden

 050-5020499
 info@alpha-akoestiek.nl

KvK: 04073300

Snel naar

Home
Producten
Projecten
Over ons
Contact
Offerte aanvragen
Linkpartners
Sitemap
Arbo wetgeving
Privacyverklaring en cookiebeleid

Vertel ons uw probleem