Akoestiek verbeteren in een fabriekshal of productiehal

Fabriekshallen en productiehallen zijn vaak grote ruimten met een lange nagalmtijd. In veel gevallen staan er in deze ruimte diverse machines die behoorlijk wat geluidsoverlast kunnen opleveren. De akoestiek binnen een fabriekshal is dus essentieel in het creëren van een prettige werkomgeving binnen de hal. 

Wat is akoestiek eigenlijk?

Een goede akoestiek is dus erg belangrijk in een fabriekshal of werkplaats, maar wat is akoestiek nu eigenlijk? Akoestiek is een mooie benaming voor de wetenschap die betrekking heeft op het gedrag van geluid. Over het algemeen kent Akoestiek verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld de invloed die een ruimte heeft op o.a. de klank of nagalm van het geluid. Een andere toepassing gaat over bijvoorbeeld de absorptie en terugkaatsing/reflectie van het geluid door wanden et cetera. 

Waarom is de akoestiek in een fabriekshal van belang?

Geluidniveaus boven 80dB(A) kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van uw werknemers. Werknemers die namelijk langere tijd worden blootgesteld aan deze geluidsniveau’s , zoals in een fabriekshal, hebben eerder last van stress, ziekte en andere ongemakken. Daarnaast bent u als werkgever ook nog eens verplicht een lawaaibestrijdingsplan op te stellen en daarbij voorlichting te geven aan uw werknemers. Tijd om hier wat aan te doen: de akoestiek verbeteren van uw fabriekshal.

Contact onze specialisten

Akoestische oplossingen fabriekshal

Wat levert goede akoestiek dan op in een fabriek?

Goed, nu het belang van de juiste akoestiek in een fabriekshal duidelijk is, is de vraag natuurlijk wat levert goede akoestiek op? Een verbeterde akoestiek in een fabriek heeft niet alleen voordelen voor medewerkers, ook bijvoorbeeld operators en andere bezoekers van de fabriek hebben hier voordelen aan. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

Welke akoestische oplossingen zijn er mogelijk in een fabriekshal?

Het verbeteren van de akoestiek in een fabriekshal is altijd een kwestie van maatwerk. Er zijn namelijk geen standaard oplossingen voor de hoeveelheid geluidsbeperking binnen zo'n hal. Iedere hal is anders en bevat andere machines.

Belangrijke onderdelen in het bepalen van de hoeveelheid geluidsabsorptie zijn bijvoorbeeld het vloeroppervlak en de hoogte van de hal. Hoe groter de hoogte en het oppervlak, des te meer geluidsabsorberende maatregelen u zult moeten treffen.

De maatregelen die u zou kunnen treffen om de akoestiek in uw fabriekshal te verbeteren zijn bijvoorbeeld het plaatsen van baffles om de nagalmtijd aanzienlijk te verminderen, het plaatsen van geluidswerende omkastingen om het geluidsniveau van de machines te dempen of het plaatsen van geluidsdichte operator cabines. Door het treffen van deze akoestische maatregelen zal de werkomgeving van uw werknemers een stuk prettiger worden.

 

Welke akoestische oplossingen passen bij uw bedrijfshal?

Heeft u een geluidsprobleem binnen uw fabriekshal of bedrijfshal en wilt u weten welke oplossingen het beste bij uw situatie passen? Neem dan contact met ons op. Eén van onze specialisten helpt u graag bij het vinden van de juiste oplossing om de akoestiek te verbeteren in uw fabriekshal.

Wij verbeteren de akoestiek in uw fabriekshal

De sector industrie kent erg veel bedrijven die producten maken in grote fabrieks- of productiehallen. De medewerkers van deze bedrijven worden lange tijd blootgesteld aan deze geluiden. Helaas is de akoestiek in veel van deze gebouwen nog niet helemaal in orde. Dit kan negatieve gevolgen. Wij hebben veel ervaring in het verbeteren van de akoestiek in fabriekshallen en werkplaatsen. Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden! 

Contact 

Adres:

Exportweg 7
9301 ZV Roden
T: 050-5020499
F: 050-5020477

info@alpha-akoestiek.nl

RECENTE PROJECTEN

alpha

Coulissendempers voor een
Zwitserse klant. 

alpha akoestisch

Geluidisolerende omkasting gebouwd rondom de turbine in de energiecentrale van de vuilverbranding in Wijster.

VCA     Metaalunie

 

 

 

info@alpha-akoestiek.nl
 

Home
Over ons
Geluidsisolatie machines
Akoestiek fabriekshal
Projecten
Linkpartners
Contact
Arbo wet 

Sitemap 
Geluidsdichte cabines

Locatie Alpha Akoestiek
Akoestisch Probleem verhelpen

omkastingen

cabines

deuren

coulissendempers

Geluidswerende omkastingen

De geluidisolerende omkastingen van Alpha Akoestiek blinken uit door hun hoge geluiddemping over een breed frequentiegebied. De omkastingen worden modulair opgebouwd uit zelfdragende panelen.

 

Bekijk de omkastingen>>

Geluidsisolerende cabine Alpha Akoestiek

Geluidisolerende cabines worden op dezelfde wijze opgebouwd als de geluidisolerende omkastingen, maar hebben een andere afwerking aan de binnenzijde. Cabines zijn over het algemeen voorzien van een vloer, welke trillinggeïsoleerd wordt opgesteld. Vaak worden cabines voorzien van een geluidabsorberend plafond.

Bekijk de cabines>>

Geluidsisoleren deuren Alpha Akoestiek

De geluidisolerende deuren van Alpha Akoestiek BV hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Afhankelijk van de geluideis varieert de dikte van de deur en is deze voorzien van een enkele of dubbele rubberen afdichting. Deze kunnen in diverse uitvoeringen (zowel enkel- als dubbelvleugelig) en afmetingen uitgevoerd worden.

Bekijk de deuren>>

Coulissendempers Alpha Akoestiek

Coulissendempers hebben tot doel om het geluid dat zich in een stromend medium voortplant te reduceren. Het demperhuis wordt vervaardigd uit een continue thermisch verzinkte staalplaat. De coulissen bestaan uit een continue thermisch verzinkt stalen kader, waarin meerdere lagen glas- of steenwol is aangebracht.

Bekijk de coulissendempers>>

 Alpha Akoestiek  Meer over Alpha Akoestiek

050-5020499

Geluidsoverlast in uw fabriekshal?

LEG UW PROBLEEM VOOR! 

Alpha Akoestiek     

Privacyverklaring & Cookiebeleid

Akoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV Roden
Alpha Akoestiek
Telefoon Alpha Akoestiek
E-mail Alpha Akoestiek