logo alpha
coulissendempers alpha akoestiek

Geluidsdemping

Bekijk ons aanbod Offerte aanvragen

Geluidsdemping in de Industrie

Heeft u last van geluidsoverlast? Wij van Alpha Akoestiek BV Roden begrijpen als geen ander hoe vervelend dit kan zijn. Om die reden schieten wij u graag te hulp met verschillende akoestische oplossingen, voor al uw industriële geluidsproblemen. Wij hebben lawaaibestrijdingsmiddelen op maat om uw bedrijf aan de arbowetgeving geluid te laten voldoen. Daarnaast voorkomt onze geluiddemping onder andere concentratieproblemen en gehoorschade bij werknemers.

Wat is geluidsdemping?

Grote industriële machines produceren doorgaans veel geluid. Om geluidsoverlast voor het personeel en de nabije omgeving te voorkomen, maken veel (industriële) bedrijven gebruik van geluidsdemping. Door verschillende praktische oplossingen kan het geluidsniveau in bepaalde ruimtes voor de omgeving gedempt worden zodat er geen overlast ontstaat.

Hoe werkt akoestische geluidsdemping?

Geluidsdemping zorgt ervoor dat geluid binnen of buiten een bepaalde ruimte blijft. Het toepassen van geluidsisolatie heet simpelweg akoestische isolatie oftewel geluidsdemping. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan omkastingen of behuizingen van apparaten en machines, zodat het geluid geweerd wordt en u de motor minder goed hoort. Een andere vorm van het dempen van geluid is geluidsabsorptie. Geluidsabsorberende materialen nemen trillingen in de lucht op, zodat het geluid minder wordt verspreid.

Waarom is het zo belangrijk om industrieel geluid te dempen/isoleren?

Geluid is overal, zowel binnen als buiten. Toch wordt geluidshinder vooral binnen ervaren. Vooral in industriële omgevingen, zwembaden, (moderne) kantoren en kamers ontstaat geluidsoverlast of geluidhinder door echo's en het weerkaatsen van geluid tegen harde vlakken. Deze akoestische problemen kunnen vervelende gevolgen hebben. Langdurig werken in een ruimte waar de akoestiek slecht is, heeft namelijk grote impact op de concentratie productiviteit, uw welbevinden en uw gezondheid! Om die reden is geluidsdemping van groot belang.

Wat is de juiste oplossing voor uw (industriële) geluidsprobleem?

Voor elk industrieel geluidsprobleem is een passende oplossing. Bij het kiezen van het juiste materiaal of product voor uw geluidsprobleem, is het van belang dat er allereerst wordt bepaald om wat voor type geluid het gaat. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen luchtgeluid en contactgeluid.

Wat is luchtgeluid?

Luchtgeluid is een trilling in de lucht, welke door uw lichaam wordt waargenomen als een klank. Het geluid komt in dit geval rechtstreeks van de bron, een voorbeeld hiervan is het geluid van een tv.

Wat is contactgeluid?

Contactgeluid bestaat uit trillingen die worden verspreid door verschillende materialen.

Bent u een liefhebber van een strakke en moderne inrichting? Dan hebt u hoogstwaarschijnlijk te maken met contactgeluid. De wit gestucte muren, harde vloeren en minimale meubels weerkaatsen namelijk geluidsgolven alsof ze ervoor gemaakt zijn.

Voor elk soort geluidshinder is een oplossing te bedenken. Zo zijn er speciale geluidsisolerende deuren om het geluid binnen te houden. Bij machinekamers of ruimtes waar compressoren gebruikt worden, dempen de geluidsisolerende deuren het vaak oorverdovende geluid voor de omgeving.

Geluidsdemping kantoor

Steeds meer bedrijven kiezen voor geluidsdemping op kantoor om het geluidsoverlast in grote kantoorruimtes tegen te gaan. Zo hebben grote kantoorruimtes vaak last van een nagalmend geluid. Om nagalm in bepaalde ruimtes te reduceren, zijn er speciale nagalm reducerende platen. Deze platen worden baffles genoemd en zorgen voor een minimale nagalm. Uitermate geschikt om de verstaanbaarheid in grote kantoorruimtes te verbeteren. 

Geluidsdemping door Alpha Akoestiek

Geluidsoverlast veroorzaakt door machines kan gevolgen hebben voor de gezondheid en concentratie van het personeel. Goede geluidsdemping om overlast te voorkomen is daarom van belang. Bij Alpha Akoestiek zijn we specialist in het op maat ontwerpen, produceren en monteren van geluidstechnische voorzieningen voor de industrie. Met jarenlange ervaring weten wij voor elk industrieel bedrijf een passende oplossing op maat te maken. Bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.  

Problemen bij het vaststellen van de oorzaak van uw geluidsprobleem?

Geen probleem! Dan bent u bij Alpha Akoestiek BV aan het juiste adres. Wij helpen u graag bij het onderzoeken van uw huidige situatie en het vaststellen van het kernprobleem. Vervolgens kijken we gezamenlijk naar een passende oplossing voor uw geluidsprobleem. Indien akkoord, zorgt ons team van specialisten ervoor dat de benodigde apparatuur wordt ontwikkeld en gemonteerd op locatie. Doordat wij onze eigen producten ontwikkelen, bent u altijd verzekerd van goede kwaliteit die u helpen om de akoestiek van uw ruimte te verbeteren. Vraag gelijk een offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contacteer onze specialisten

Alpha Akoestiek biedt voor elk industrieel geluidsprobleem een oplossing

Als specialist op het gebied van industriële geluidsproblemen, vinden wij het belangrijk dat u en uw werknemers zo min mogelijk geluidshinder ervaren. Om die reden kunnen wij voor elke situatie de juiste oplossing bieden om de akoestiek van de ruimte te verbeteren. Dit kan door geluidsdemping of geluidsisolatie.

We leveren alleen producten van hoge kwaliteit gecombineerd met goede service. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment lawaaibestrijdingsproducten:

 

Waar vindt u Alpha Akoestiek?

Alpha Akoestiek BV is sinds 1999 gevestigd in Roden en produceert akoestische oplossingen voor (industriële) bedrijven. De producten, die variëren van geluidsisolerende panelen tot aangepaste oplossingen voor specifieke industriële omgevingen, worden allemaal intern ontwikkeld en geproduceerd in onze productielocatie te Roden. Wij zijn gevestigd aan de Exportweg 7 te Roden en te bereiken op 050-5020499.

Contact opnemen

Contactgegevens

Alpha Akoestiek BV
Exportweg 7
9301 ZV Roden

 050-5020499
 info@alpha-akoestiek.nl

KvK: 04073300

Snel naar

Home
Producten
Projecten
Over ons
Contact
Offerte aanvragen
Linkpartners
Sitemap
Arbo wetgeving
Privacyverklaring en cookiebeleid

Vertel ons uw probleem