Geluidsdemping in de Industrie  

Heeft u last van geluidsoverlast? Wij van Alpha Akoestiek BV Roden begrijpen als geen ander hoe vervelend dit kan zijn. Om die reden schieten wij u graag te hulp met verschillende akoestische oplossingen, voor al uw industriële geluidsproblemen. Wij hebben lawaaibestrijdingsmiddelen op maat om uw bedrijf aan de arbowetgeving geluid te laten voldoen. Daarnaast voorkomt onze geluiddemping onder andere concentratieproblemen en gehoorschade bij werknemers. 

Hoe werkt akoestische geluidsdemping? 

Geluidsdemping zorgt ervoor dat geluid binnen of buiten een bepaalde ruimte blijft. Het toepassen van geluidsisolatie heet simpelweg akoestische isolatie oftewel geluidsdemping. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan omkastingen of behuizingen van apparaten en machines, zodat u de motor minder goed hoort. Een andere vorm van het dempen van geluid is geluidsabsorptie. Geluidsabsorberende materialen nemen trillingen in de lucht op, zodat het geluid minder wordt verspreid. Waarom is het zo belangrijk om industrieel geluid te dempen/isoleren? 

Geluid is overal, zowel binnen als buiten. Toch wordt geluidshinder vooral binnen ervaren. Vooral in industriële omgevingen, zwembaden, (moderne) kantoren en kamers ontstaat geluidsoverlast of geluidhinder door echo's en het weerkaatsen van geluid tegen harde vlakken. Deze akoestische problemen kunnen vervelende gevolgen hebben. Langdurig werken in een ruimte waar de akoestiek slecht is, heeft namelijk grote impact op de concentratie productiviteit, uw welbevinden en uw gezondheid! Om die reden is geluidsdemping van groot belang.  

Wat is de juiste oplossing voor uw (industriële) geluidsprobleem? 

Bij het kiezen van het juiste materiaal of product voor uw geluidsprobleem, is het van belang dat er allereerst wordt bepaald om wat voor type geluid het gaat. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen luchtgeluid en contactgeluid.  

Luchtgeluid is een trilling in de lucht, welke door uw lichaam wordt waargenomen als een klank. Het geluid komt in dit geval rechtstreeks van de bron, bijvoorbeeld het geluid van een tv.  

Contactgeluid bestaat uit trillingen die worden verspreid door verschillende materialen.  

Bent u een liefhebber van een strakke en moderne inrichting? Dan hebt u hoogstwaarschijnlijk te maken met contactgeluid. De wit gestucte muren, harde vloeren en minimale meubels weerkaatsen namelijk geluidsgolven alsof ze ervoor gemaakt zijn.  

Alpha Akoestiek biedt voor elk industrieel geluidsprobleem een oplossing 

Als specialist op het gebied van industriële geluidsproblemen, vinden wij het belangrijk dat u en uw werknemers zo min mogelijk geluidshinder ervaren. Om die reden kunnen wij voor elke situatie de juiste oplossing bieden om de akoestiek van de ruimte te verbeteren. Dit kan door geluidsdemping of geluidsisolatie.  

We leveren alleen producten van hoge kwaliteit gecombineerd met goede service. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment lawaaibestrijdingsproducten: 

Met de op maat gemaakte lawaaibestrijdingsmiddelen van Alpha Akoestiek zijn uw geluidsproblemen verleden tijd 

Problemen bij het vaststellen van de oorzaak van uw geluidsprobleem? 

Geen probleem! Dan bent u bij Alpha Akoestiek BV aan het juiste adres. Wij helpen u graag bij het onderzoeken van uw huidige situatie en het vaststellen van het kernprobleem. Vervolgens kijken we gezamenlijk naar een passende oplossing voor uw geluidsprobleem. Indien akkoord, zorgt ons team van specialisten ervoor dat de benodigde apparatuur wordt ontwikkeld en gemonteerd op locatie. Doordat wij onze eigen producten ontwikkelen, bent u altijd verzekerd van goede kwaliteit die u helpen om de akoestiek van uw ruimte te verbeteren. Vraag gelijk een offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.   

Adres:

Exportweg 7
9301 ZV Roden
T: 050-5020499
F: 050-5020477

info@alpha-akoestiek.nl

RECENTE PROJECTEN

alpha

Coulissendempers voor een
Zwitserse klant. 

alpha akoestisch

Geluidisolerende omkasting gebouwd rondom de turbine in de energiecentrale van de vuilverbranding in Wijster.

VCA     Metaalunie

 

 

 

info@alpha-akoestiek.nl
 

Home
Over ons
Geluidsisolatie machines
Akoestiek fabriekshal
Projecten
Linkpartners
Contact
Arbo wet 

Sitemap 
Geluidsdichte cabines

Locatie Alpha Akoestiek
Akoestisch Probleem verhelpen

omkastingen

cabines

deuren

coulissendempers

Geluidswerende omkastingen

De geluidisolerende omkastingen van Alpha Akoestiek blinken uit door hun hoge geluiddemping over een breed frequentiegebied. De omkastingen worden modulair opgebouwd uit zelfdragende panelen.

 

Bekijk de omkastingen>>

Geluidsisolerende cabine Alpha Akoestiek

Geluidisolerende cabines worden op dezelfde wijze opgebouwd als de geluidisolerende omkastingen, maar hebben een andere afwerking aan de binnenzijde. Cabines zijn over het algemeen voorzien van een vloer, welke trillinggeïsoleerd wordt opgesteld. Vaak worden cabines voorzien van een geluidabsorberend plafond.

Bekijk de cabines>>

Geluidsisoleren deuren Alpha Akoestiek

De geluidisolerende deuren van Alpha Akoestiek BV hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Afhankelijk van de geluideis varieert de dikte van de deur en is deze voorzien van een enkele of dubbele rubberen afdichting. Deze kunnen in diverse uitvoeringen (zowel enkel- als dubbelvleugelig) en afmetingen uitgevoerd worden.

Bekijk de deuren>>

Coulissendempers Alpha Akoestiek

Coulissendempers hebben tot doel om het geluid dat zich in een stromend medium voortplant te reduceren. Het demperhuis wordt vervaardigd uit een continue thermisch verzinkte staalplaat. De coulissen bestaan uit een continue thermisch verzinkt stalen kader, waarin meerdere lagen glas- of steenwol is aangebracht.

Bekijk de coulissendempers>>

 Alpha Akoestiek  Meer over Alpha Akoestiek

050-5020499

Geluidsoverlast in uw fabriekshal?

LEG UW PROBLEEM VOOR! 

Alpha Akoestiek     

Privacyverklaring & Cookiebeleid

Akoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV RodenAkoestische oplossingen bij Alpha Akoestiek BV Roden
Alpha Akoestiek
Telefoon Alpha Akoestiek
E-mail Alpha Akoestiek