logo alpha
coulissendempers alpha akoestiek

Geluiddempend materiaal 

In welke omgeving je ook bevindt, te veel geluid kan storend zijn. De concentratie is snel weg, en te veel geluidsoverlast veroorzaakt oorsuizen en hoofdpijn. Een goede akoestiek is daarom belangrijk. Dit creëer je door de juiste geluiddempende materialen te gebruiken. Elke situatie vraagt weer voor een andere oplossing.  

Geluiddemping op kantoor 

Steeds vaker zie je dat bedrijven kiezen voor één grote werkruimte in plaats van allemaal kleine kantoortjes.geluidabsorberende baffles gemeentehuis small
In zo'n werkruimte, ook wel kantoortuin genoemd, staan vaak allemaal flexibel te gebruiken werkplekken. Zo kantoortuin lijkt misschien heel leuk, maar wanneer er veel medewerkers in één ruimte zitten, heeft dit een negatief effect op de concentratie, gezondheid en prestaties van het personeel. Dit komt door een onprettig kantoorklimaat en een slechte akoestiek. Galmende geluiden van luid telefonerende collega's zorgt ervoor dat het personeel moeite heeft zich te concentreren en de productiviteit daalt.  

Een goede akoestiek is daarom belangrijk. Een goede inrichting helpt bij geluidsdemping. Maar om het galmende geluid echt te dempen kan je de wanden en plafonds van je kantoor het best voorzien van speciale baffles. Baffles zijn geluidsabsorberende platen die aan het plafond of de want gemonteerd worden. De Baffles zorgen ervoor dat de nagalm, die je vaak in een groot kantoor hebt, gereduceerd wordt. Om geluid bij een balie te absorberen wordt vaak gebruik gemaakt van absorberende panelen. Deze geluidsabsorberende panelen absorberen een groot gedeelte van het geluid en zijn daarnaast ook nog eens erg geschikt als scheidingswand. 

Geluiddemping in fabriekshallen 

geluidsdichte cabinesGeluiden boven de 80 decibel kunnen storend en op termijn schadelijk zijn. Het geluidsniveau in grote fabriekshallen stijgt vaak boven deze 80 decibel uit. Vaak zie je daarom personeel met oordopjes in. Zonder geluiddempende maatregelen, stijgt het decibelniveau buiten een fabriekshal ook boven de 80. Dit is uiteraard niet wenselijk en daarom worden in fabriekshallen verschillende geluiddempende materialen gebruikt.  

Eén daarvan is het gebruik van geluidsisolerende deuren. Fabriekshallen met machines zorgen voor veel en hard geluid. Geluidsisolerende deuren hebben een hoge isolatiewaarde en weten het geluid goed te isoleren en voor de omgeving flink te reduceren. Veel gebruikt in fabriekshallen zijn de geluidsdichte cabines. Wanneer operators niet direct in de fabriekshal aanwezig hoeven zijn, kunnen ze middels speciaal op maat gemaakte geluidsdichte cabines het gehele productieproces blijven monitoren, zonder hierdoor gehoorschade te krijgen. Voor het reduceren van geluid dat zich in een stromend medium als lucht voortplant, zijn coulissedempers de oplossing. Coulissedempers zijn vaak zichtbaar op het dak van grote fabriekshallen. 

Geluidsdemping van machines en installaties 

Machines en installaties zijn vaak de bron van hinderend geluid. Door de juiste geluiddempende oplossingen, minimaliseer je het geluidsniveau voor de directe omgeving. Of de complete machine, installatie of alleen de motor het geluid produceert. Met geluidsisolerende omkastingen wordt het geluid zodanig geïsoleerd dat het niet meer een storende factor is voor de nabije omgeving. Daarnaast geeft het de machine nog een extra bescherming. Geluidsisolerende omkastingen zijn op maat te maken en daarmee geschikt voor elke machine voor zowel binnen als buiten. 

Geluidsdemping op maat 

Elk kantoor, fabriek of machine is anders. Elk geluidsbron vraagt om een andere aanpak. Om maximaal geluidsreductie te creëren, is maatwerk daarom belangrijk. Door te kiezen voor maatwerk geluidsoplossingen, weet u zeker dat u gaat voor het beste resultaat. 

Geluiddempend materiaal van Alpha Akoestiek 

Alpha Akoestiek is al ruim twintig jaar een expert op het gebied van geluiddemping. Alpha Akoestiek levert op maat gemaakte akoestische oplossingen voor de wereldwijde industrie. Maar ook voor geluidshinder bij u op kantoor. Want iedereen verdient een prettige werkomgeving. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op

Welke akoestische oplossingen zijn er mogelijk?

Het verbeteren van de akoestiek is altijd een kwestie van maatwerk. Er zijn namelijk geen standaard oplossingen voor de hoeveelheid geluidsbeperking. Iedere locatie is anders en bevat andere machines.

Belangrijke onderdelen in het bepalen van de hoeveelheid geluidsabsorptie zijn bijvoorbeeld het vloeroppervlak en de hoogte van de hal. Hoe groter de hoogte en het oppervlak, des te meer geluidsabsorberende maatregelen u zult moeten treffen.

De maatregelen die u zou kunnen treffen om de akoestiek te verbeteren zijn bijvoorbeeld het plaatsen van baffles om de nagalmtijd aanzienlijk te verminderen, het plaatsen van geluidswerende omkastingen om het geluidsniveau van de machines te dempen of het plaatsen van geluidsdichte operator cabines.Door het treffen van deze akoestische maatregelen zal de werkomgeving van uw werknemers een stuk prettiger worden.

 

Waar vindt u Alpha Akoestiek?

Alpha Akoestiek BV is sinds 1999 gevestigd in Roden en produceert akoestische oplossingen voor (industriële) bedrijven. De producten, die variëren van geluidsisolerende panelen tot aangepaste oplossingen voor specifieke industriële omgevingen, worden allemaal intern ontwikkeld en geproduceerd in onze productielocatie te Roden. Wij zijn gevestigd aan de Exportweg 7 te Roden en te bereiken op 050-5020499.

Contact opnemen

Contactgegevens

Alpha Akoestiek BV
Exportweg 7
9301 ZV Roden

 050-5020499
 info@alpha-akoestiek.nl

KvK: 04073300

Snel naar

Home
Producten
Projecten
Over ons
Contact
Offerte aanvragen
Linkpartners
Sitemap
Arbo wetgeving
Privacyverklaring en cookiebeleid

Vertel ons uw probleem